גז"ד לקטין שהורשע בביצוע עבירות מין בקטינים

: | גרסת הדפסה
פ"ח
בית משפט לנוער נצרת
108-06
15.5.2008
בפני :
1. יצחק כהן - אב"ד - סגן נשיא
2. חיים גלפז
3. אסתר הלמן


- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד דלית שרון - גרין
:
פלוני
עו"ד אדם ג'ורנו
גזר דין

כב' השופט יצחק כהן , אב"ד - סגן נשיא:

א.         פתח דבר:

הנאשם, קטין יליד 1992 והעבירות אותן ביצע כפי קביעתנו, בוצעו במהלך החודשים יוני - ספטמבר 2006.

קורבנות הנאשם, קטינים אף הם, הקטין א.ו. יליד 1996, הקטין ס.ל. יליד 1995, הקטין מ.מ. יליד 1997, הקטין א.ח. יליד 1997.

כפי שאבאר להלן, מדובר במסכת קשה ביותר של ביצוע עבירות מין עי"י הנאשם בקטינים.

עם זאת, אין בפנינו המעגל הרגיל של עבריין וקורבנות עבירה.

מלאכתו של שופט היושב בדין, שעה שהנו בא לגזור דינו של אדם, קשה היא ומלאכה זו קשה שבעתיים, שעה שמדובר בקטין וכאן, כעיקר, ההכרעה הנה בין הפן ההרתעתי עונשי - גמולי לבין הפן הרפורמטיבי - שיקומי.

ב.         לאחר שמיעת חלק מהראיות, תוקן כתב האישום והנאשם הודה במיוחס לו בכתב האישום כפי שתוקן וסומן א/1.

            מדובר ב - 4 מסכתות בכתב האישום על פיהן, ביצע הנאשם בקטינים אחרים, עבירות מין חמורות, בקטין א.ו., יליד 1996, מעשה סדום בנסיבות מחמירות, עבירה בניגוד לסעיף 347(ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) וכן סעיף 345 (א)(1),(3) לחוק העונשין, ה'תשל"ז - 1977 (להלן: "חוק העונשין" או "החוק"), מעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות במספר מקרים, עבירה בניגוד לסעיף 348(ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) בצירוף סעיף 345(א)(1) לחוק ואף הדחה בחקירה (שני מקרים) (איים על הקטין שאם יספר, ירביץ לו), עבירה בניגוד לסעיף 245 (ב) לחוק, המעשים בוצעו תוך גרימת סבל וכאב ל - א.ו., הפעלת כח פיזי ואיומים.

            במסכת השניה לכתב האישום, ביצע הנאשם ב - ס.ל., יליד 1995, מעשה סדום בנסיבות מחמירות, עבירה בניגוד לסעיף 347(ב), בנסיבות סעיף 345(ב)(1) וכן סעיף 345(א) (1), (3) לחוק, מעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות (מספר מקרים), עבירה בניגוד לסעיף 348 (ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) ו-(2) בצרוף סעיף 345(א)(1) לחוק, והדחה בחקירה (גם כאן, איום שאם יספר, יחטוף מכות), עבירה בניגוד לסעיף 245 (ב) לחוק, מדובר במעשים קשים תוך איום (לרבות איום באמצעות סכין) ושימוש בכח, המעשים

ב - ס.ל. בוצעו במהלך יוני - ספטמבר 2006.

            במסכת השלישית לכתב האישום, קורבנו של הנאשם הינו הקטין מ.מ. יליד 1997, גם כאן, בוצע מעשה סדום בנסיבות מחמירות, עבירה בניגוד לסעיף 347(ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) וכן סעיף 345(א)(1), (3) לחוק, מעשים מגונים בקטין בנסיבות מחמירות, עבירה בניגוד לסעיף 348 (ב) בנסיבות סעיף 345(ב)(1) בצירוף סעיף 345(א)(1) לחוק והדחה בחקירה, עבירה בניגוד לסעיף 245 (א) לחוק, אמירה לקורבן כי לא יספר את הסוד, כאשר המעשים מבוצעים תוך איומים וגרימת כאב לקורבן הקטין ולמרות שהקטין ביקש מהנאשם כי יחדל ממעשיו.

            העבירות בקטין מ.מ. בוצעו במהלך ספטמבר 2006.

            במסכת הרביעית לכתב האישום, בוצעו המעשים ב - א.ח., יליד 1997, מדובר בנסיון לבצוע מעשה מגונה בקטין בנסיבות מחמירות, עבירה בניגוד לסעיף 348 (ב) בצירוף סעיף 345(ב)(1) בנסיבות ס' 345 (א)(1) + סעיף 29 לחוק, גם כאן, תוך איום על הקטין.

דומה שאין שיעור לחומרת המעשים אותם ביצע הנאשם ולמותר להכביר מילים על עצם החומרה הקשה הנובעת ממעשיו.

ג.          ב"כ הצדדים טענו לעונש, תוך התייחסות נכונה וראויה לעבירות.

1.        ב"כ המאשימה טענה בהרחבה ובפירוט רב, תוך שהנה עומדת, ובצדק, על חומרת המעשים, מבקשת שלא לקבל את המלצות שרות המבחן (ראה להלן) להעמדה על ההערצה לה זכה הנאשם מצד הקטינים, חוסנו הפיזי מולם, היותו ספורטאי מצטיין, ניצול התמימות, הסבל שגרם לקטינים והאיומים, עמדה ועומדת על הסבל הנפשי בנוסף לסבל הפיזי, הצלקת שנותרה בקורבנות והפגיעה במשפחות.

ב"כ המאשימה מבקשת, למרות העובדה שמדובר בנאשם קטין, לדחות את שיקולי שיקומו מול שיקולי הגמול וההרתעה, לטעמה האחרונים גוברים במקרה הנדון ומבקשת לגזור על הקטין הנאשם מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, ליישם את עקרון ההרתעה, לטענתה לא מדובר במעשה חד פעמי (למרות שהעבירות נעברו לאורך 3 חודשים בקיץ 2006), מבקשת שלא לקבל את טענות גורמי הטיפול וכאמור לגזור על הנאשם מאסר בפועל לתקופה ממושכת, מאסר על תנאי מרתיע לתקופה מקסימלית על עבירות מין, אלימות ואיומים, לחייב את הנאשם לפצות את הקטינים פיצוי מקסימלי וכן, קנס גבוה ובנוסף לכל אלה, צו מבחן לתקופה משמעותית ממועד שחרורו ממאסר.

2.         מנגד, טען ב"כ הנאשם מתוך קבלת חומרת המעשים והזדהות עם הקורבנות ומשפחות הקורבנות, כי יש לשים לב כי העבירות בוצעו ע"י הנאשם בהיותו בן

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>